Op zondag 16 juni vindt in het centrum van het Brukske voor de 9e keer het Solfestival plaats. Het evenement wordt georganiseerd door Av Brukske Aktief in samenwerking met vertegenwoordigers van de Turkse Gemeenschap.

Het festival dat om 13.30 uur wordt geopend. bestaat uit een 4 uur durend programma van dans en muziek. Zo zijn er optredens van Los Del Sol zij zullen een temperamentvolle dans en muziekshow laten zien. Verder treedt Nadine Daniels op, de winnares van Venray Got Talent en is er muziek van Treasure. Voor de jeugd zijn er diverse attracties opgesteld waaronder luchtkussens, een glijbaan en een draaimolen.

Solfestival heeft ook een aantal organisaties uitgenodigd om zich te presenteren en de bezoeker van informatie te voorzien. Presentatie is in handen van Petra van Duinhoven.