Op zaterdag 15 juni 2013 zal Vocal Group Transparant samen met bigband de “Big Banditz” een concert verzorgen in het Stadttheater in Ratingen (bij Düsseldorf).

Het concert begint om 19.00 uur en de entree is gratis. Het concert is een onderdeel van de Duitse nationale “Tag der Musik”, dat hierdoor een internationaal tintje krijgt. Het landelijke thema voor 2013 is “Kulturelle Vielfalt live!” wat vrij te vertalen valt als “Multi-Culti-Live”.

Voor Vocal Group Transparant is dit het eerste buitenlandse concert.
“Big Banditz” is de bigband van de stedelijke muziekschool Ratingen. Beroemd zijn hun moederdagconcert en de opluistering van de “Nacht van de Musea”.

De band staat onder leiding van Jürgen Michel, die het orkest in 2001 heeft opgericht. Het doel bij de oprichting was om muziekstudenten ook kennis te laten maken met entertainmentmuziek.

Zowel de dirigent als de vocal coach zijn gedreven en enthousiast en weten dit over te brengen op de leden van het koor. Momenteel heeft Vocal Group Transparant een ledenstop voor de damesstemmen, maar niet voor herenstemmen en jongeren.

Geïnteresseerde heren en jongeren zijn van harte welkom om, na telefonisch contact, geheel vrijblijvend een repetitie bij te wonen. Voor zowel VGT als VGT-junior is woensdagavond de repetitieavond. Deze is in de Witte Hoeve in Venray. De jeugd begint om 18.30 uur (tot 19.30 uur). Aansluitend, om 20.00 uur begint de repetitie voor VGT. Deze duurt tot 22.15 uur

Meer informatie, zoals telefoonnummers en e-mailadressen, vindt u op de site van het koor: www.vocalgrouptransparant.nl. Vocal Group Transparant is een bijzonder koor dat duidelijk geniet van het zingen en daar willen ze het publiek van laten meegenieten. En dit delen past weer haarfijn in het kader van de “Tag der Musik”; samen muziek maken, over grenzen heen.