Steeds meer mensen kiezen voor het kopen van eerlijke waar. Ook steeds meer ondernemers zien dat en bieden fairtrade producten aan. Vooral in horecazaken, supermarkten en cadeaushops wordt het aanbod steeds groter. Bij Fairtrade beleeft de koper plezier aan het product en tegelijkertijd kan een boer of handwerksvrouw elders in de wereld voor zichzelf een leefbaar inkomen verwerven. Fairtrade voorkomt bovendien kinderarbeid en houdt rekening met het milieu.

Ook in Venray zit het laatste jaar een duidelijk groei in vraag en aanbod. Maar in verhouding met ons algemene koopgedrag besteden we nog maar weinig aan eerlijke producten. De Nederlander besteedt op jaarbasis gemiddeld niet meer dan €14 aan fairtrade producten . Daar zit nog zeker mogelijkheid tot groei. En daar willen wij ook in Venray voor gaan.

Op 11 mei krijgen bezoekers van het centrum van Venray de kans informatie over fairtrade te ontvangen en fairtrade producten te proeven bij een stand op de Grote Markt. De Wereldwinkel zal met een stand op het Henseniusplein staan.

Ook bieden een aantal Venrayse ondernemers o.a uit de horecawereld iedereen de kans tegen zeer gereduceerde prijs fairtrade koffie of bier te drinken. In een aantal winkels kan men fairtrade chocolade proeven of met korting kopen. Hiervoor zijn kortingskaarten te krijgen bij de informatiestands op de Grote Markt en het Henseniusplein.

Tijdens deze feestelijke fairtrade dag ontvangen weer een aantal ondernemers de fairtrade gemeentecampagne sticker uit handen van wethouder Ike Busser en zorgt joekskapel Van Toete Noch Bloaze voor verfrissende muziek.

Op www.venrayfairtrade.nl is veel informatie over fairtrade in Venray te vinden.