Muziekvereniging M.M.S.K. St. Petrus' Banden heeft zaterdagavond voor de vierde keer een succesvolle theatershow op de planken gebracht. In de Venrayse schouwburg bezochten honderden mensen de voorstelling Venray Viert Vrijheid, de eerste bevrijdingsshow die in Venray werd georganiseerd.
 
Na de traditionele twee minuten stilte om 20:00 uur stroomde de zaal vol met bezoekers, die met M.M.S.K. onze gevallen landgenoten herdachten en stil stonden bij de vrijheid waarin wij mogen leven.

Het orkest onder leiding van Joop Derks was voor deze show aangevuld met de eigen drumband, een combo, dansers en een kinderkoor van Kunstencentrum Jerusalem, Don Mulders (Rooy2U) en Mieke Janssen (Bjorn en Mieke). Samen trakteerden zij het publiek op muzikale reis vanaf de roerige jaren '40, die in het teken stond van oorlog, vrede en bovenal vrijheid.
 
De bezoekers konden tijdens de voorstelling genieten van de klanken van onder meer Michael Jackson, Pink Floyd en de Andrew Sisters. Het geheel werd aangevuld met indrukwekkende videobeelden en foto’s die bij diverse bezoekers de gevoelige snaar wisten te raken. Onder de klanken van De Zee van Trijntje Oosterhuis werd het publiek toegesproken door onder andere Deken Smeets, Paul Franssen en Kolonel Abma met hun vrijheidsboodschap.

Na een twee uur durend spektakel werd het rode doek voor de laatste keer gesloten voor een voldaan orkest. "Hier doe je het allemaal voor, niet alleen voor de positieve reacties maar ook voor de enorme binding die het werken aan zo'n mooi eindproduct geeft", aldus dirigent Joop Derks.