John en Marian Claessens zijn, samen met 4 andere topondernemers, in de race om de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2013. Dit jaar wordt de prijs voor de 18e keer uitgereikt aan een topondernemer met passie, lef en visie. De titel staat voor vooruitstrevend en innovatief ondernemerschap.

John en Marian Claessens uit Ysselsteyn hebben een pluimveebedrijf met leghennen en opfokhennen. De dieren zijn verdeeld over vijf locaties. Ze werken met een vrijwel gesloten bedrijfsvoering: alle kippen komen als eendagskuiken op het bedrijf en groeien met 17 weken op tot leghen.

Diergezondheid en dierwelzijn staan hoog in hun vaandel. ‘hun voedselveiligheid begint bij gezonde hennen’ legt John uit. Hij is heel open over zijn bedrijfsvoering en is blij dat hij via deze nominatie dit verhaal kan doen.

Claessens-Jenniskens staat middenin de samenleving. Het bedrijf is actief betrokken bij publieke initiatieven in de omgeving. Een actueel voorbeeld daarvan is ‘t Zorghuus in Ysselsteyn. Deze week zullen de eerste bewoners met dementie en twee bewoners met een verstandelijke beperking hun intrek nemen. ‘Samen met hun kippenladers hebben ze twee mooie cheques kunnen schenken aan de initiatiefnemers. ‘t Zorghuus heeft passie, lef en visie getoond en dat moet beloond worden.

Daarom zullen ze de publieksprijs aan dit doel schenken. Ze hopen dus op veel stemmen’ zegt Marian (www.agrarischondernemer.nl/stemmen).

Als Claessen-Jenniskens de prestigieuze titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2013 van de vakjury krijgt dan schenkt het bedrijf het daaraan verbonden bedrag van 12.500 euro aan Paul Kronenbergs Kanthari project in India http://www.kanthari.org 

Een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Aalt Dijkhuizen (voorzitter Raad van Bestuur Wageningen UR) heeft de volgende vijf ondernemers genomineerd:

- John en Marian Claessens, Claessens-Jenniskens Pluimveebedrijven BV, in Ysselsteyn
- Hay Soberjé en Joke Verheijen, Het Aardbeienland, in Horst
- Djûke van der Maat, Fruitteelt en –handelsbedrijf Nieuw Slagmaat v.o.f./Slagmaat, in Bunnik
- Tiny Schepers, varkenshouder HeydeHoeve, in Nuenen
- Will Teeuwen, aspergeteler Teboza, in Helden

De titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar is een prestigieuze prijs. Voor de winnaar gaan deuren open die anders dicht blijven. Hij of zij is ambassadeur van het ondernemerschap in de sector.
De verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door ABN Amro, Flynth, ForFarmers Hendrix en Vion.