Bert Linskens keert na de verkiezingen in 2014 niet meer terug in de Venrayse politiek. De huidige fractievoorzitter en lijsttrekker van de PvdA vindt dat het goed is om het stokje over te dragen. Linskens heeft zeventien jaar deel uit gemaakt van de gemeenteraad van Venray waarvan ruim 14 jaar als fractievoorzitter. Hij kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen periode waarin hij voor de Part van de Arbeid n deze periode altijd bestuursverantwoordelijkheid heeft gedragen.

Tot 19 maart 2014, wanneer de gemeenteraadsverkiezingen gehouden worden, zal Bert Linskens inzetten tot het moment dat de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd is. Hij zal de nieuwe lijsttrekker volop ruimte bieden om zich in de campagne te kunnen profileren in de aanloop naar de verkiezingen. De voordracht hiervan is waarschijnlijk kort na de zomervakantie.