Aj een ekster vortjaagd kriej een bonte vogel weer (geef geen opdracht die iemand te boven gaat (Drents) of Loat vi'j boeten em' brommers kieken? (Twents) buiten gaan zoenen). Na het succes van vorig jaar gaat het NCRV-programma Plein 5 op Radio 5 Nostalgia komende maanden op zoek naar het mooiste dialectgezegde van Nederland. Van het Limburgse Slenaken tot aan het Groningse Oudeschip.

Vanaf maandag 13 mei tot eind november komen verschillende gezegdes uit het hele land aan bod. Elke week drie gezegdes, waarvan één weekwinnaar wordt gekozen. Aan het eind van dit jaar is de grote finale waarin de deelnemers van de afgelopen 25 weken strijden om de titel: Het mooiste dialectgezegde van 2013.

Presentator Hijlco Span (zie foto) : ’’gezegdes weten in originele en spitse vorm de wijsheden des levens samen te vatten’’.

Stuur uw dialectgezegdes, spreuken, spreekwoorden en uitdrukkingen met hun betekenis aan de redactie van Plein 5, plein5@ncrv.nl