De dorpsraad van Oostrum heeft de tbs-kliniek De Rooyse Wissel verzocht om op korte termijn een informatiebijeenkomst te beleggen voor de inwoners van Oostrum.

In het pand van de voormalige veevoederhandelaar Jans-Verheggen aan de Stationsweg 130 in Oostrum worden tbs-patiënten geplaatst. Hier is in Oostrum grote onrust over ontstaan.

De Rooyse Wissel heeft toegezegd deze bijeenkomst op korte termijn te zullen organiseren. Tevens hebben de dorpsraad de eigenaar van het pand verzocht, geen onomkeerbare stappen te zetten alvorens de Rooyse Wissel de informatiebijeenkomst heeft gehouden.

De eigenaar van het pand, Bjorn Leijssen, heeft onlangs telefonisch aan de redactie van de website Aostrum.nl laten weten dat er slechts oriënterende gesprekken met de Rooyse Wissel hebben plaats gevonden en dat er niets is getekend. Hij was dan ook overdonderd door de berichtgevingen en reacties.

Desondanks heeft de kliniek vorige week tegenover Omroep Venray bevestigd dat er binnen nu en enkele maanden een aantal patiënten in het pand zullen worden ondergebracht.

Foto: Jos Euwes

Bron
Aostrum.nl