Diervoederbedrijf Nijsen/Granico in Veulen bestaat op 19 maart 75 jaar. Nijsen/Granico produceert met name varkensvoeders.Daarnaast herverwerkt zij onder andere bakkerij- en suikerwerkproducten uit de levensmiddelenindustrie tot hoogwaardige grondstoffen voor diervoeders.

Dit unieke Food-for-Feed-concept heeft onder andere geleid tot de innovatieve producten Forti Boost en Broodmelange. Nijsen/Granico biedt anno 2013 werkgelegenheid aan ongeveer 100 mensen (inclusief oproepkrachten) en heeft een omzet van 30 miljoen euro per jaar. In 2012 steeg deze met ongeveer 15%. Dit jaar wordt een soortgelijke groei verwacht.

In 1938 nam Jacques Nijsen in het Veulen een maalmolen over. In 1970 nam Pierre Nijsen het bedrijf van zijn vader over en ontwikkelde deze tot een innovatieve en toekomstgerichte onderneming. Dat resulteerde onder andere in de overname van de mengvoederbedrijven Granico en Heuvelmans. Daarnaast werd onder zijn leiding gestart met het inzamelen en verwerken van Food-grondstoffen. Momenteel staat de derde generatie van de familie Nijsen aan het roer van dit familiebedrijf.

Inmiddels is Nijsen/Granico uitgegroeid tot een specialist in het produceren van diervoeders en het verwerken van Food-grondstoffen. Alle varkensvoeders (Feed) die Nijsen/Granico produceert, zijn verrijkt met hoogwaardige voedingsproducten (Food) uit de levensmiddelenindustrie.

De voeders van Nijsen/Granico zijn daardoor extra smakelijk, licht verteerbaar, energierijk en eetlustopwekkend. Dat komt de vitaliteit en gezondheid van de dieren direct ten goede. Ook in de toekomst zal Nijsen/Granico blijven zoeken naar nieuwe Food-grondstoffen, optimale productieprocessen en innovatieve diervoeders. Dit alles op een maatschappelijk verantwoorde wijze.