Gedeputeerde Patrick van der Broeck en regiodirecteur Staatsbosbeheer Harry Boeschoten openen op 28 maart op feestelijke wijze de klimaatbuffer Ooijen-Wanssum. Aansluitend vindt een korte rondleiding plaats door het gebied.

De openingshandeling start om 11.00 aan de Flemingweg in Swolgen. Dit is bij het uitzichtpunt in de klimaatbuffer. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

De omgeving tussen Meerlo en Ooijen verandert. De klimaatbuffer Ooijen-Wanssum is een feit. Vorig jaar april startte Staatsbosbeheer en Dienst Landelijk Gebied de werkzaamheden voor deze klimaatbuffer in de Oude Maasarm. Klimaatbuffers zijn natuurgebieden die de gevolgen van klimaatverandering opvangen en daarmee ons land veiliger, mooier en economisch aantrekkelijker maken.

Hoewel het klimaatbufferproject als zelfstandig project wordt uitgevoerd, past het binnen het gebiedsplan Ooijen-Wanssum. Het gebiedsplan draagt bij aan het vergroten van de waterveiligheid en aan het herstel van natuurlijke processen en ecosystemen.