Ruim 35 bewoners uit 't Brukske bogen zich tijdens een workshop over het sociaal beleid voor de wijk voor de komende jaren. De deelnemers waren enthousiast. “De bewoners weten als geen ander wat een wijk nodig heeft. Nu nemen ze ook zelf de regie. Wonen in 't Brukske is plezierig.

Oud kunnen worden in de buurt, actief zijn in en voor de buurt, actief zijn in de wijk (op economisch gebied), de school als ontmoetingsplek, jongeren om trots op te zijn, toezicht en handhaving en promotie van de wijk.

Dat zijn, in een notendop, de speerpunten in het sociaal beleid voor de wijk 't Brukske. Om dat beleid voor de komende jaren vorm te geven organiseerde Brukske Mooi Anders, een samenwerkingsverband tussen onder andere gemeente Venray en, Wonen Limburg, de workshop.

Samen met de wijkbewoners werken zij sinds 2008 aan het Sociaal Activerings Programma voor 't Brukske. Uitgangspunt daarbij is dat wijkbewoners zelf regie en verantwoordelijkheid hebben over hun leefomgeving, zelf hun buurt mooier maken en zelf contacten leggen met andere bewoners.