Vrijdagnacht is in het klooster van de Paters Karmelieten in Zenderen op 90-jarige leeftijd pater Martin Cox (frei Carmelo) overleden. Vanwege zijn ziekte is hij enkele jaren geleden weer naar Nederland gekomen.

Voor zijn verdiensten heeft de immer bescheiden pater Cox jaren geleden een koninklijke onderscheiding ontvangen. Ook kreeg hij een hoge burgeronderscheiding van de Braziliaanse president.

Het straatkinderproject in Rio de Janeiro was het eerste grote project dat SOS Meerlo-Wanssum heeft gesteund in de jaren 1992-1995. Met hulp vanuit SOS en de Fiets4Daagse Venray werd toen ruim 100.000 gulden ingezameld voor de bouw van een speciaal huis voor straatmeisjes die in verwachting waren of al een kind hadden gebaard. Dit tehuis is er nog steeds in de wijk Vicente de Carvalho.

Foto: Carmelo Cox met de medeoprichters van de straatkinderenorganisatie Sao Martinho en AMAR, Zuster Adma Cassab Fadel en Roberto dos Santos.