Gerda van Stelten zal volgend jaar niet terugkeren op de CDA verkiezingslijst. Zij heeft aangegeven na 12 jaar te willen stoppen als raadslid. Wel zal zij actief bij de partij betrokken blijven. Van Stelten kwam in 2002 bij de verkiezingen als nieuwkomer in de Venrayse gemeenteraad en in het voorjaar van 2004 werd zij fractievoorzitter. Deze functie heeft Gerda van Stelten vervuld tot 1 januari 2011.

Vanwege gezondheidsredenen heeft zij haar fractievoorzitterschap toen neergelegd , maar zij bleef wel raadslid. Zowel in 2006 als in 2009 was Gerda van Stelten de lijstrekker van het CDA Venray. Bij de verkiezingen in 2009 was het CDA de grote winnaar van de verkiezingen, de partij ging toen van 7 naar 10 zetels.

Daarnaast heeft zij vele nevenfuncties uitgeoefend, ze was jarenlang voorzitter van de commissie Welzijn en voorzitter van de Vertrouwenscommissie die o.a. verantwoordelijk was voor de benoeming van de nieuwe burgemeester in 2009. Momenteel is ze nog steeds waarnemend raadsvoorzitter en voorzitter van de werkgeverscommissie Griffier.

Ook binnen het CDA heeft van Stelten meerdere nevenfuncties vervult, zij was jarenlang adviseur van het afdelingsbestuur en zij zat in verschillende partijcommissies. Na deze raadsperiode zal Gerda van Stelten niet stil zitten. Zij is al zo’n 20 jaar vrijwilliger bij Omroep Venray, al jarenlang vrijwilliger bij de Fiets4Daagse Venray en sinds een jaar lid van het Oranje comité. Welke taken zij binnen het CDA zal gaan vervullen is nog niet bekend.

Zij zal eerst deze periode als raadslid afmaken, en haar partij bijstaan in de komende verkiezingsstrijd. Zo zal zij plaatsnemen in de lijstadviescommissie van het CDA Venray.