Alle inwoners van de gemeente Venray kunnen in het voorjaar van 23 maart tot en met 6 april gratis compost ophalen bij het milieustation. Iedereen kan maximaal één kuub (1 m3) compost ophalen. Niet vergeten de afvalpas en een schep mee te nemen.

Met de actie wil de gemeente Venray de inwoners laten zien dat het gescheiden aanleveren van gft- en groenafval loont. Compost is een echt kringloopproduct, want organisch materiaal van de bodem komt weer terug in diezelfde bodem.

Compost is een uitstekende bodemverbeteraar en daarom goed te gebruiken in de tuin. Compost voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze.

Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Meer informatie staat op http://www.atterocompost.nl/.
Ook goed voor het milieu

Compost legt CO2 vast in de bodem en helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast wordt uit gft en groenafval duurzame energie geproduceerd. Door vergisting ontstaat duurzaam biogas. Dit is een bron voor de productie van elektriciteit, warmte of autobrandstof. Verder wordt uit de grove houtachtige delen biobrandstof geproduceerd, waar groene stroom van wordt gemaakt.

Het milieustation aan de Metaalweg is op maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur open en op zaterdagen van 09.00 tot 15.00 uur open. U kunt de compost ook meenemen in een aanhangwagen.