Als eerste starter van het kwartaal in 2013, is De Mukkenstal in Leunen gekozen uit de drie genomineerden.

“Alhoewel Monique Litjens niet de eerste is in onze gemeente die kinderopvang combineert met het agrarisch bedrijf, zien we De Mukkenstal als een starter die door deze nieuwe vorm een waardevolle toevoeging is aan de bestaande kinderopvang, maar ook een voorbeeld is van alternatieven in de bedrijfsvoering van een agrarisch bedrijf ” zegt wethouder Jan Loonen.

“Samen hebben ze het degelijk aangepakt en voor de opvang is een geheel nieuw gebouw neergezet dat ook nog in de race is voor de architectuurprijs 2013”. Monique Litjens heeft samen met haar man een melkveebedrijf. Het idee om een kinderopvang bij het bedrijf te beginnen, kwam bij haar op tijdens een bezoek aan een collega agrariër. Iets waar ze zelf nooit aan had gedacht maar waar ze, na een paar onrustige nachtjes slapen, toch wel mee aan de slag is gegaan.

De Mukkenstal is een agrarische kinderopvang. Het is op een boerderij en de kinderen leren en ervaren spelenderwijs alles over het boerenleven en zien dan ook waar de eieren en de melk vandaan komen. Er is naast de dagopvang voor ca. 46 kinderen, ook plek voor kinderen in de peuter speelgroep en naschoolse opvang. Inmiddels zijn er al voldoende aanmeldingen voor de dagopvang en heeft Monique een viertal leidsters die met haar samenwerken.

V.l.n.r. wethouder Jan Loonen, Patrick Craenmehr, Monique Litjens en Milton Cavis