Verslavingskliniek Paschalis gaat dicht

Verslavingskliniek Paschalis gaat dicht

Verslavingskliniek Paschalis zal nog dit jaar uit Oostrum vertrekken. De bewoners worden ondergebracht op twee behandelingafdelingen aan de Overloonseweg en in het Regionaal Centrum te Venlo.

De locatie aan de Wanssumseweg wordt gesloten omdat er vanwege het verbeteren van de brandveiligheid grote verbouwingskosten op stapel stonden. Deze hoge kosten, gecombineerd met de veranderingen binnen Vincent van Gogh en een veranderende maatschappelijke vraag, gaven aanleiding tot het herinrichten van de verslavingszorg. De kliniek gaat intensief samenwerken met de reguliere psychiatrie en andere ketenpartners, zodat men beter toegerust is op de toekomst.

Tegelijkertijd bewaart men het onderscheidende milieu en het hoog specialistische, integrale behandelaanbod van de verslavingszorg. Op die manier kan de cliënt optimaal en op een zo effectief mogelijke manier door Paschalis behandeld en begeleid worden.

De ‘verhuizende’ bedden verdeelt de kliniek over een Detox / Diagnostiek-afdeling binnen RC Venlo (Paschalis Detox) en twee behandelafdelingen in een gebouw op de Overloonseweg in Venray (Paschalis Klinisch 1 & 2). Deze verhuizing staat gepland op donderdag 13 december. De contactgegevens van de nieuwe locaties zijn te vinden op www.vvgi.nl