Keukenboek uit 1903 in herdruk genomen

Keukenboek uit 1903 in herdruk genomen

Stichting Nooit Gedacht uit Merselo is enige tijd geleden in het bezit gekomen van een ‘keukenboek’ uit 1903. De auteur van het boek is Emilie? Het betreft een basiskookboek van ruim 100 pagina’s dik.

Het originele keukenboek komt uit een erfenis van Kitty Janssen – Millen, vrijwilligster bij Molen Nooit Gedacht. Haar opa, Antoon Millen, handelde vanaf de 20’er jaren van de vorige eeuw in naaimachines aan de Paterstraat. Nadat Millen, die in 1895 geboren werd, al jong weduwnaar was geworden hertrouwde hij met een Laurensse.

Het boek werd destijds uitgegeven door firma Laurensse uit Venray.
Maar het is nog niet duidelijk welke Laurensse het keukenboek uitgaf.
Want het blijkt dat er in het begin van de 20e eeuw veel ondernemers waren die Laurensse heetten.

Op zaterdagmiddag 24 november, 8 december en 22 december is het originele exemplaar te bekijken. De stichting hoopt dat er deze dagen een hoop aanwijzingen komen over de herkomst van het boek. Deze dagen zijn de vrijwilligers die al in de geschiedenis van deze Venrayse familie gedoken zijn, ook aanwezig. Op die manier kunnen deze de speurtocht in de Venrayse historie voortzetten.

Dit unieke boek is te koop, vanaf 24 november op de molen in Merselo. De molen is op de 2de en de 4de zaterdagmiddag van de maand geopend. De oplage is beperkt en daarom is het verstandig het boek zo snel mogelijk te reserveren via boek [apenstaartje] molenmerselo [punt] nl. De opbrengsten zijn bestemd voor het onderhoud van de molen.