Eerste heiligebeeld geplaatst en Venray Bloeit Huis geopend

Eerste heiligebeeld geplaatst en Venray Bloeit Huis geopend

Gisteren vond de onthulling plaats van het eerste van in totaal 3 grote heiligenbeelden. De onthulling van st. Oda vond plaats op de rotonde aan de Leunseweg/Zuidsingel en werd verricht door geduputeerde Noël Lebens en Hans Gillissen.

De beelden st. Oda. st. Anna en st. Sevaas maken onderdeel uit van de kunstmanifestatie MindMap en zijn allemaal verbonden met mensen in geestelijke zorg. Voor de opening gistermorgen bleek dat vandalen een handje van het beeld van st. Oda hadden gestolen maar dit is op het laatste moment nog snel vervangen.

Gisteren werd ook het Venray Bloeit Huis geopend met tijdelijk museum in het voormalig brouwershuis aan de Leeuwstraat geopend. In het Venray Bloeit Huis is een informatiecentrum over MindMap en er is informatie over wat er in Venray allemaal te doen en te beleven is. Ook biedt het Venray Bloeit Huis onderdak aan Free Books (uitruil van boeken) en Free Art (uitruil van kunstwerken).

Foto:Jos Euwes (Omroep Venray)