Koningin Beatrix opent Floriade

Koningin Beatrix opent Floriade

Op woensdag 4 april opent koningin Beatrix officieel de Floriade 2012. Een dag later zijn de miljoenen bloemen en planten en alles wat daar bij hoort ook voor het 'gewone' publiek te bewonderen.

Regionale Omroep L1 trapt om 18.00 uur af met een uitgebreid verslag van de opening. De NOS wijdt nog dezelfde avond (19.30 uur, Nederland 1) een extra uitzending aan de koninklijke ouverture:

Na de officiële opening door koningin Beatrix wordt de Floriade feestelijk ingeluid met een groot concert in het splinternieuwe openluchttheater op het terrein. Aan dit openingsspektakel werken het Limburgs Symfonie Orkest (LSO), Chantal Janzen en Rowwen Hèze mee.

Duizend acteurs en vrijwilligers uit de wijde omtrek en ensembles uit onder andere Turkije en verschillende Afrikaanse landen ondersteunen dit concert. Het concert wordt live uitgezonden op L1 televisie van 20.00 uur tot 21.00 uur.

Tussen 5 april en 7 oktober worden twee miljoen bezoekers verwacht, hiermee is de Floriade het grootste Nederlandse evenement van 2012.