Verkeersveiligheid staat voorop

in

Om de verkeersveiligheid op het bedrijventerrein Smakterheide te vergroten, wordt mogelijk de afrit Venray- Noord van de autosnelweg A73 vanuit Nijmegen anders ingericht. Daarover praten de gemeente Venray en het parkmanagement van de bedrijventerreinen Smakterheide en Keizersveld met Rijkswaterstaat. De afrit komt nu rechtstreeks uit op het Venrayse industrieterrein. Dat leidt regelmatig tot gevaarlijke situaties, omdat ook het industrieterrein in de loop der jaren steeds meer verkeersbewegingen kreeg te verwerken. Volgens Paul Hermans, directeur van Xerox Venray, rijdt er nu zoveel verkeer dat de relatief smalle wegen op het bedrijventerrein het niet aankunnen. Ook staan er vaak tientallen vrachtwagens langs of op de wegen geparkeerd, ondanks een parkeerverbod in het gebied. Bovendien zijn er geen fiets- of voetgangersvoorzieningen. Dat leidt geregeld tot ongelukken. In overleg met het parkmanagement werkt de gemeente Venray aan een verkeersplan om de veiligheid nog dit jaar te verbeteren. (Dagblad De Limburger)