Delen op social media kanalen

In het weekend van 1, 2 en 3 oktober vindt er in de Ysselsteynse bossen langs de Middenpeelweg zoals ieder jaar een eventingwedstrijd plaats. Eventing bestaat uit 3 onderdelen: dressuur, springen en natuurlijk de spectaculaire cross. Deze cross voert de ruiter of amazone uit door het bos, over veelal natuurlijke hinderissen die in een hoog tempo worden overwonnen.

Dit is het deel van de eventing waarbij de adrenaline gaat stromen en het vertrouwen van ruiter en paard op de proef wordt gesteld. Voor de deelnemers een plezier om aan mee te doen en voor het publiek een plezier om naar te komen kijken. Met name de waterbak is ieder jaar een populair onderdeel. Onder het genot van een kopje koffie met vlaai kan dit spektakelstuk van dichtbij worden gevolgd.

De deelnemers komen uit het hele land, van jong tot oud, van kleine pony tot groot paard. Er gaat heel wat training aan vooraf om met succes deel te kunnen nemen. Doordat er diverse rubrieken verreden kunnen worden, is SGW Ysselsteyn ook voor de beginnende ruiters en amazones toegankelijk. Naast verschillende beginnersrubrieken, worden ook de reguliere rubrieken B/L/M en Z (pony’s) verreden.

Daar het dorp Ysselsteyn dit jaar 100 jaar bestaat, zijn er speciaal voor dit jubileum extra hindernissen gebouwd.

Deze editie zal er om diverse titels worden gestreden. De strijd zal zowel gaan om het Limburgs als Brabants kampioenschap voor paarden en pony’s, een unicum! Hierbij wordt gestreden onder de vlag van de KNHS Regio Limburg en Noord-Brabant. Daarnaast wordt in Ysselsteyn de Bavaria Super Finale van 2021 verreden. De slotwedstrijd van een competitie over diverse wedstrijden georganiseerd door Bavaria 0.0

Voor het welslagen van deze wedstrijddagen is de organisatie afhankelijk van een groot aantal vrijwilligers, die zich ieder jaar weer beschikbaar stellen. Ook zijn wij enorm dankbaar voor de grondeigenaren die ieder jaar hun terrein beschikbaar stellen. Tenslotte, een dergelijk groot gebeuren zoals SGW Ysselsteyn, kan alleen maar bestaan bij de gratie van de sponsoren, die de wedstrijd financieel ondersteunen.

Op vrijdagmiddag wordt de dressuurproef verreden van enkele rubrieken. Zaterdag en zondag start het programma rond 08.30 uur tot einde middag. Met de zwaarste rubrieken op zaterdag en de lagere rubrieken op zondag. Op deze dagen wordt onder andere de cross afgelegd.

Het is absoluut de moeite waard om een kijkje te komen nemen. De toegang en parkeren is gratis. Iedereen is van harte welkom!

 

Foto
Marly Verbakel Fotografie