Delen op social media kanalen

Met de vaardigheidsproef als laatste wedstrijdonderdeel was zondag de spannende afsluiting van het wereldkampioenschap tweespannen. Voor de derde keer op rij won Martin Hölle het goud. Hongarije prolongeerde de landentitel en Nederland pakte brons. De huldiging van de wereldkampioenen was de afsluiting van een geweldige wedstrijdweek.

Na de dressuurdagen en de spectaculaire marathon van zaterdag, kwam het zondag aan op precisie in het moeilijke vaardigheidsparcours. Ambassadeur Stan van Eijk moest improviseren omdat zijn beste paard uitviel door een blessure. Hij haalde er het maximale uit. Met slechts één afgeworpen balletje in het laatste onderdeel hielp hij het oranjeteam aan brons. Individueel eindigde Stan op een mooie zesde plaats. Theo Timmerman was de beste Nederlander en werd vijfde.

De Hongaar Martin Hölle was een klasse apart op het WK. Hij had in de dressuur en de marathon een grote voorsprong opgebouwd. In de staart van het vaardigheidsparcours maakte hij een paar foutjes, maar die strafpunten kon hij zich gemakkelijk permitteren. Voor de derde keer op rij werd hij wereldkampioen. “Mijn paarden hebben het gedaan,” straalt hij. “Het is ongelooflijk dat ik nu voor de derde keer op rij wereldkampioen ben. Ik ben mijn paarden en mijn hele team heel dankbaar.” Het zilver was voor de Fransman Franck Grimonprez en het brons voor de Duitse Anna Sandmann. Hongarije prolongeerde in het landenklassement de landentitel. Dat kwam niet alleen door de prestaties van Hölle maar ook door de geweldige marathon en winnende vaardigheidsproef van György Fekete. De Duitsers wonnen zilver en Nederland het brons.

De afgelopen dagen was er op Grandorse nog meer te beleven dan paardensport. Er was een Foodplein LEF Proeverij met streekproducten, diverse stands, een ondernemerscongres voor MKB Limburg, een programma voor ouderen én een Wereldkampioenschap Bixie voor de allerkleinsten. Zo was er voor ieder wat wils.

Voorzitter Nico Rijnbende kijkt terug op een prachtig evenement. “Voor mij is dit WK en alles er omheen in één woord fantastisch. Alle dagen hebben we hier enthousiaste mensen gezien. De wisselwerking tussen de sport en het publiek is geweldig om te beleven.” De voorzitter is dankbaar voor de inzet van alle vrijwilligers en de ondersteuning door de sponsoren, Limburg Paardensport, VWS, Provincie Limburg en  Gemeente Horst a/d Maas. Dit wereldkampioenschap smaakt naar meer. Rijnbende: “Wat ik nog heel graag zou willen is in de toekomst is een WK voor de vierspannen, met gelijktijdig eventing en springwedstrijden. Want dat kan op deze locatie.”

 

 

Foto
http://www.limburg2021.com