Delen op social media kanalen

Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft de selectie voor de voorbereiding op de Olympische Spelen bekendgemaakt. De definitieve selectie voor het prestigieuze eindtoernooi zal bestaan uit 14 speelsters en 1 reserve. Onder de selecteerden zit ook Harma van Kreij uit Geijsteren. De Geijsterse komt uit bij het Sloveense Krim Mercator. De TeamNL Handbaldames starten de Olympische voorbereiding op 7 juni.

Tijdens de voorbereiding trainen de handbaldames doordeweeks op Papendal. De speelsters sluiten op verschillende momenten aan, afhankelijk van hoe lang de clubcompetities doorlopen. Daarnaast wordt er een drielandentoernooi gespeeld in eigen land. In de Maaspoort in Den Bosch treffen Nederland, Rusland en Zweden elkaar. Op vrijdag 2 juli speelt Nederland tegen Rusland. Een dag later, nemen beide tegenstanders het tegen elkaar op. Zondag 4 juli wordt het toernooi afgesloten tegen Zweden. De tijden van de wedstrijden zijn nog niet bekend.


Het Nederlands Damesteam begint de Olympische Spelen in Tokyo op zondag 25 juli 2021 tegen thuisland Japan. Het programma van het damestoernooi is overzichtelijk. Er wordt om de dag gespeeld. Op de rustdagen van het damestoernooi spelen de heren.

Zondag 25 juli 2021, 09:00 uur (02:00 uur Nederlandse tijd): Nederland-Japan
Dinsdag 27 juli 2021, 16:15 uur (09:15 uur Nederlandse tijd): Korea-Nederland
Donderdag 29 juli 2021, 09:00 uur (02:00 uur Nederlandse tijd): Nederland-Angola
Zaterdag 31 juli 2021, 21:30 uur (14:30 uur Nederlandse tijd): Noorwegen-Nederland
Maandag 2 augustus 2021, 19:30 uur (12:30 Nederlandse tijd): Nederland-Montenegro

Op de Spelen zijn de twaalf geplaatste landen verdeeld over twee groepen. Het handbaltoernooi is anders opgezet dan bij een EK of WK. Daar wordt gewerkt met een poulefase, Main Round, halve finale en finale. Komende zomer spelen de teams van 25 juli t/m 2 augustus de poulefase. Van de zes teams in een poule plaatsen vier zich voor de kwartfinales, die gespeeld worden op 4 augustus. De halve finale staat gepland op 6 augustus. Twee dagen later, op 8 augustus wordt bepaald wie het goud wint in de finale. Alle wedstrijden worden gespeeld in het Yoyogi National Stadium in Tokyo.

Foto
Krim Mercator