Delen op social media kanalen

Achilles’29 heeft zich verzekerd van de diensten van de broers Gianluca en Benjamin Maria uit Venray. Gianluca Maria tekent voor één seizoen bij de wit zwarten. De 28-jarige oud PSV-er zou vorig seizoen al aansluiten bij Achilles’29, maar maakte gebruik van een ontsnappingsclausule en trok naar het Belgische Esperanza. Nu tekent Maria alsnog bij Achilles’29 en is van een ontsnappingsclausule geen sprake.

Met Maria haalt de Groesbeekse club een ervaren speler in huis. Hij speelde onder meer voor PSV, MVV, FC Eindhoven en RKC Waalwijk en speelde met deze clubs in totaal 54 wedstrijden in de keukenkampioen divisie. Tevens speelde Maria 8 wedstrijden voor de KNVB beker en speelde hij 9 interlands voor Curaçao. In de regio speelde Maria voor onder meer JVC Cuijk en TEC uit Tiel. Maria, bij TEC omgeturnd tot linksback, kan naast die positie ook op alle plekken in de voorste linie uit de voeten.

Benjamin Maria vult de vrijgekomen plek na het vertrek (zie verderop in dit bericht) van Bjenze Graat in. Benjamin Maria kan gezien worden als een talentvolle vleugelspeler, die zowel op links als rechts uit de voeten kan. De pijlsnelle en behendige 19-jarige Venraynaar komt over van SV Venray en was na één gesprek overtuigd van een overstap naar Achilles’29. Voorheen speelde Maria naast SV Venray ook in de jeugdopleiding van VVV-Venlo.

 

Bron
Achilles'29
Foto
Pixabay