Delen op social media kanalen

De Nederlandse handbalsters starten halverwege maart de voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio. De ploeg verzamelt op Papendal en speelt tijdens de trainingsstage twee oefenwedstrijden tegen Slovenië. Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft 21 speelsters opgenomen in zijn definitieve selectie.

Hieronder Harma van Kreij uit Geijsteren. Zij komt momenteel uit voor RK Krim Mercator uit Slovenië. De Geijsterse (27) maakte eind vorig jaar haar debuut bij het Nederlandse handbalteam. 

De Oranjedames nemen het twee keer op tegen de Sloveense ploeg, die op het WK in 2019 de bovenliggende partij bleek (26-32). De eerste wedstrijd staat gepland op vrijdag 19 maart om 19:00 uur en is live te zien via www.handbalnl.tv. Op zondag 21 maart treffen beide ploegen elkaar opnieuw in een lege Maaspoort in Den Bosch. Deze wedstrijd wordt om 16:00 uur live uitgezonden door de NOS.