Delen op social media kanalen

Na een langdurig ziekbed is zaterdag 30 januari op 72-jarige leeftijd Joop de Klerk overleden. De Klerk speelde zes seizoenen bij VVV Venlo en promoveerde in 1976 naar de eredivisie.

Na de jeugdopleiding bij SV Venray te hebben doorlopen maakte Joop de Klerk in het seizoen 1965 – 1966 zijn debuut in Venray 1. In het daarop volgende seizoen was hij goed voor 15 doelpunten. Hij stond toen in de belangstelling van Eindhoven, VVV en ook P.S.V. toonde interesse. Joop koos voor N.E.C.  

Na een seizoen bij N.E.C. gevoetbald te hebben, kwam hij weer terug naar Venray. In twee seizoenen daarna trof hij 25 keer de roos. Vervolgens vertrok hij naar "De Kraal" (later "De Koel") om V.V.V. te versterken. In het seizoen 1972-1973 was Joop de Klerk topscorer. Daar had hij volgens toenmalig voetbal-statisticus John Frederikstadt slechts 5 doelpunten voor nodig. Het ging goed met V.V.V., maar een ernstige blessure, die de frêle voorhoedespeler opliep bij een botsing met P.E.C.-doelman Bob Nieuwenhout, hield Joop de Klerk langs de kant. Als invaller speelde hij toch nog mee in de nacompetitie, waarin V.V.V. in 1976 promoveerde naar de eredivisie. Tijdens het eredivisieseizoen daarna, was een verandering van werkkring er aanleiding toe dat in onderling overleg het lopende contract werd beëindigd.

Nog een seizoen (1977-1978) was de Klerk terug op het oude nest in Venray. Vervolgens vertrok hij naar Walram. Daar werd hij na zijn actieve carrière ook trainer. Verder had De Klerk nog Valkenburgse Boys en Noorbeekse Boys onder zijn hoede.

De uitvaartdienst vindt zaterdag 6 februari plaats, in Maastricht.

Bijgaande foto van Joop de Klerk is uit 1977 in actie bij de wedstrijd SV Venray tegen Blerick. De foto is van RooyNet uit het archief van SV Venray uit de collectie van Gé Hirdes

Foto
Foto via RooyNet