Ze droomden al van een rondrit op de platte kar door Venray, van een waanzinnig kampioensfeest en een afsluitend teamweekend in de Ardennen. Maar niets is minder waar ook aan het hockeyteam van Heren 2 van Hockeyclub Venray gaan de barre tijden rondom het coronavirus niet voorbij.

"Het had een mooi seizoen kunnen worden nadat we voor de winterstop op de eerste plaats stonden en met extra trainingen helemaal voor het kampioenschap wilden gaan’ aldus Jules Dorren de fanatieke aanvoerder van het team. ‘Bij het uitbreken van het coronavirus maakten we nog grapjes dat we hoopten dat virus nog lang zou voortduren zodat we automatisch kampioen zouden worden. De realiteit is helaas anders. Nu willen we zo snel mogelijk het veld op en hopen we gezond en fit te blijven en is een kampioenschap totaal niet van belang!"

Ook hockeyvereniging Venray heeft last van het stilleggen van de competitie. "Er is geen baromzet, de beleving op de club is moeilijk vast te houden en de kosten van bijvoorbeeld de accommodatie blijven natuurlijk doorlopen’ zegt voorzitter Anthio Stralen. ‘Wel merken we onder de leden dat er een enorm clubgevoel heerst en dat men hun clubje echt niet ten onder wil laten gaan."

Een voorbeeld van dat clubgevoel laat Heren 2 zien. "In november storten we altijd de bierpot vol zodat we de rest van het seizoen niet meer hoeven bij te lappen. Onze groepsapp kreeg enkele dagen geleden een serieuze ondertoon toen één van ons opmerkte dat het ook barre tijden waren voor clubs en we ons plotseling realiseerden dat onze club het natuurlijk ook niet makkelijk had’. ‘Al snel opperden we om dan maar onze bierpot van € 2.000,-- aan de club te doneren om daarmee ons steentje bij te dragen’ aldus de bewaarder van de bierpot Alexander Michiels. ‘We hebben de pitcher voor het bier dit keer gevuld met bankbiljetten!"

Anthio Straten is dolgelukkig met deze gift en hoopt hiermee onder andere de jeugdige trainers een kleine vergoeding te kunnen geven om hen volgend jaar te blijven binden aan de club. "De mannen van Heren 2 worden dit jaar misschien geen hockeykampioenen maar voor ons zijn het De Kampioenen van de club!"

Foto: v.l.n.r. Alexander Michiels - speler Heren 2, Monique Fouarge – MHCV, Chantal Zandbergen - MHCV

Zie ook:

https://www.youtube.com/watch?v=5okVofbx6Ig&feature=youtu.be