Ronkende motoren zullen in het weekend van 20 en 21 mei weer te horen zijn in Wanssum. Vele rijders van Motorsport Organisatie Nederland komen naar het dorp om te strijden voor punten die meetellen voor het Nederlands kampioenschap.

Onder motorcrossers is het circuit in Wanssum erg bekend. Iedereen is ervan onder de indruk dat het jaar in, jaar uit weer mogelijk is om de voetbalvelden (en korfbal) om te toveren tot een circuit.

Op zaterdag wordt afgetrapt met de jeugdklassen. Wegens het afnemen van het aantal jeugdrijders zullen er klassen samen rijden. Zo rijden bijvoorbeeld de 65cc kleine wielen hun wedstrijd samen met de 65cc grote wielen. Rijders vanaf 6 jaar zullen het tegen elkaar op gaan nemen tijdens de achtste wedstrijd in het kampioenschap.

Op deze zaterdag zullen ook beide klassen (MX2 en Open) van de Junioren op het programma staan. Zij rijden normaal gezien op zondagen, vandaar dat deze wedstrijd dan ook niet telt voor het NK. Tot slot is er een vrije klasse waar wederom veel lokale rijders te zien zullen zijn, ook zullen hier eigen leden aan de start komen als voorbereiding voor hun wedstrijd van zondag.

Zondag komen de zogeheten nationale klassen aan de start. Motoren die hier aan het starthek verschijnen variëren in cilinderinhoud van 125cc tot 450cc. Begonnen wordt met de Veteranenklasse, gevolgd door de MX2 Senioren. Daarna is het de beurt aan de MX Open Senioren. (Ter info: het verschil tussen MX2- en Openklasse zit hem in de cilinderinhoud van de motoren). Er wordt afgesloten met een quadklasse.

Beide dagen zullen de wedstrijden beginnen rond de klok van 11.00 uur. Voor degenen die de trainingen ook willen zien; deze beginnen om 9.00 uur. Het circuit is gelegen in het centrum van het dorp Wanssum, bij sportpark de Meulebèèk. De entreeprijs op zaterdag is op vrijwillige basis, op zondag is de entree zoals gebruikelijk voor kampioenswedstrijden.