Op zondag 19 januari vond het Nederlands Kampioenschap Taekwondo Sparring 2014 plaats in de topsporthal in Almere. Van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray deden vijf leden mee.

In klasse cadetten heren -61 kg wist Alex Tangjitwisut de halve finale te bereiken waar hij verloor met 4-0 van de latere Nederlands kampioen Ashwin van der Vlugt van Top Taekwondo Eemland uit Amersfoort.

Bij de junioren dames starten de zussen Lisa en Charlotte Deenen. Lisa verloor in de klasse -49 kg in de kwartfinale op gouden punt. In de reguliere 2 ronden was het 4-4 gelijk, waardoor er een sudden death ronde werd gespeeld. Helaas trok Lisa daarin aan het kortste eind en verloor ze van Anna Reefman van Taekwondo Oude Luttikhuis uit Almelo.

Charlotte Deenen wist in de klasse -55 kg door winst via sudden death op Kiki Houkes van Oh Do Kwan Venlo, de finale te bereiken. In de finale verloor Charlotte met 7-2 van Shannon Schaap van Kazemi Taekwondo Academie uit Groningen.

Kimball Huwae en Roy Samson kwamen in de senioren heren klasse uit. Kimball verloor in de klasse -63 kg zijn eerste partij met 7-5 van Branko Bergmann van Taekwondo Oude Luttikhuis uit Almelo. Roy Samson verloor met 10-5 van de latere Nederlands kampioen Stuart Smit van AHC Amersfoort.