Dit weekend vond in Nijmegen het zesde Yoo-Sin jeugdtoernooi plaats.

Het toernooi had ruim 300 deelnemers in de klassen pupillen (6-8 jaar), aspiranten (9-11 jaar), cadetten (12-14 jaar) en junioren (15-17 jaar).

Taekwondo Vereniging Tong-il uit Venray had 5 deelnemers. In de ochtend mochten er 3 aspiranten van Tong-il starten. Jamie Peters (dames -32 kg), Darren Barbosa (heren -45 kg) en Esmee Litjens (dames -28 kg) verloren allen hun eerste partij.

Jamie en Esmee zijn net actief in de B-klasse, omdat zij kort geleden hun groene band hebben gehaald betekend dit dat ze de overstap hebben gemaakt naar de B-klasse. Darren Barbosa komt nog uit in de C-klasse, dit is de klasse voor witte banders tot en met geel-groene banders.

Ook de cadetten gingen van start. Alex Tangjiwitsut, die uit komt in de A-klasse -61 kg, wist de halve finale te bereiken en verloor daarin helaas met 8-5 en werd uiteindelijk derde. Als laatste deelnemer van Tong-il was Ashley Theeuwen aan de beurt, zij wist in de B-klasse -44 kg ook de halve finale te bereiken en verloor deze nipt met 3-4. Uiteindelijk ook voor haar ook een derde plaats.

De wedstrijdgroep van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray gaat zich nu richten op de Nederlandse Kampioenschappen sparring die op zondag 19 januari 2014 zullen plaatsvinden in Almere.