Zondag werd in Sporthal de Heeg in Maastricht het Limburgs Kampioenschap voor Majorette in Maastricht gehouden.

De Majorettes van Concordia uit Wanssum deden met vier dansen mee aan dit kampioenschap. Allereerst kwamen Dian, Floor, Cloë, Anne, Merle en Sanne aan de beurt. Dit team kwam uit in de klasse Jeugd 2. Op muziek uit de Kleine Zeemeermin danste dit team 63,8 punten bij elkaar. Goed voor een eerste plaats en Limburgs Kampioen!

Daarna was het de beurt aan Fabiënne en Danique. Met hun dans op muziek van
Elvis Presley behaalde ze 67,9 punten, goed voor een eerste plaats, ook Limburgs Kampioen!

Als derde voor het laatst in Limburg het kwartet met de Limburgse Medley. Hiermee behaalde ze 73,9 punten. Limburgs Kampioen! Als laatste was het de zusjes Cynthia en Melloney Janssen. Zij dansten op muziek van Loreen (winnares Eurovisie Songfestival 2012) 74,3 punten bij elkaar, ook goed voor een eerste plaats. Ook zij mogen zich Limburgs kampioen noemen.

Op 14 december vindt in Waalwijk het Nederlands Kampioenschap plaats.

Foto en verslag: Mario Kremers (Omroep Venray)