Zaterdag vond de Residence Open in Den Haag plaats, waar vijf leden van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray deelnamen.

Bij dit toernooi werd gebruik gemaakt van het Dae-do elektronisch scoringssysteem. Dit is een systeem waarbij de puntentelling wordt geregistreerd middels sensoren in het pantser en speciale sokken.

Tevens werd er gebruik gemaakt van instant video replay, in het geval dat er een bezwaar is op een beslissing van de scheidsrechters tijdens de wedstrijd, kan de coach de matscheidsrechter verzoeken voor een onmiddellijke terugblik op de video replay.

Alex Tangjitwisut startte in de cadetten heren klasse -61 kg en wist de halve finale te bereiken. Zijn tegenstander was Ryan Mahabier van TC Soekandar uit Barendrecht. Helaas was de tegenstander nog een maatje te groot voor Alex, maar ondanks dat wist Alex goed weerstand te bieden. Alex is nog 13 jaar en de cadetten klasse is tot en met 14 jaar. Alex verloor deze partij dan ook en moest genoegen nemen met een derde plaats.

Charlotte Deenen kwam uit in de klasse junioren dames -55 kg en wist ook de halve finale te bereiken. Daar nam ze het op tegen Anne-Wil Prins van Top Taekwondo Eemland uit Leusden. Charlotte heeft al vaker tegen haar gespard en er was van te voren dan ook een duidelijke tactiek afgesproken.

Door concentratieverlies en onvoldoende focus, liet Charlotte de tactiek af en toe los waardoor de tegenstander kon scoren en uit kon lopen. Charlotte verloor de partij en werd ook derde.

Lisa Deenen, de oudste en lichtste van de zussen, wist in de klasse junioren dames -49 kg ook de halve finale te bereiken en nam het daarin op tegen Fatima Fenderhoussi van Abdel Kwan Rotterdam. Lisa kon vanwege haar zenuwen niet goed in haar spel komen en kwam vooral in het afsluiten na haar actie te kort, waardoor de tegenstander in de korte afstand wist te scoren.

Wanneer Lisa haar tegenstander wist te verleiden tot een actie door haar uit te lokken, nam ze vervolgens niet over om een punt te scoren. Uiteindelijk ook voor Lisa ook een derde plaats.

Voor Kimball Huwaë was het zijn tweede toernooi sinds ruim 2 jaar afwezigheid. In de klasse senioren heren -63 kg wist ook hij de halve finale te bereiken. Daarin moest hij het opnemen tegen Mouheb Zaouia van Seongong uit Den Haag. Kimball begon enorm sterk en in de eerste rond ging het gelijk op.

Aan het einde van tweede ronde kwam Kimball wedstrijdritme te kort waardoor hij vermoeid raakte en zijn tegenstander uit kon lopen met de score. Kimball bleef ook mee scoren, maar niet voldoende om de aansluiting te houden. Uiteindelijk verloor Kimball de partij en behaalde daarmee een derde plaats.

Laatste deelnemer van Tong-il Venray was Roy Samson, hij kwam uit in de klasse senioren heren +87 kg. Roy wist door te dringen tot de finale en kwam daarin uit tegen Volkan Ozkeles van Koryo Den Haag. Roy wist steeds op voorsprong te komen maar liet zijn tegenstander steeds te makkelijk terugkomen waardoor het onnodig toch een spannende partij werd. Roy heeft een nekblessure gehad waardoor de conditie niet optimaal was en dat had invloed op zijn concentratie en spel.

Uiteindelijk werd het sudden death doordat het aan het einde van de reguliere drie ronden een gelijke stand was. Roy wist uiteindelijk door een goede tactiek in de counter de winnende score te maken. Hiermee behaalde Roy een eerste plaats.

Taekwondo Vereniging Tong-il Venray kan terug kijken op een leerzaam toernooi. Het volgende toernooi waar Taekwondo Vereniging Tong-il Venray zal het eigen georganiseerde 1e Tong-il Sparringstoernooi 2013 zijn. Dit zal op 23 november plaatsvinden in de Wetteling in Venray.