Op zaterdag 23 november zal Taekwondo Vereniging Tong-il Venray het eerste Tong-il Sparringstoernooi 2013 organiseren. Het toernooi zal plaatsvinden in Sporthal de Wetteling in Venray. De officiële opening zal door wethouder Sport Venray Lucien Peeters en wethouder Sport Horst aan de Maas Paul Driessen gedaan worden.

Het eerste Tong-il Sparringstoernooi 2013 is een officieel erkend toernooi onder auspiciën van de Taekwondo Bond Nederland. Het toernooi is voor jongens en meisjes in de categorieën pupillen B en C klasse, aspiranten en cadetten A, B en C klasse. In de categorie cadetten A-klasse zal er hoofdcontact toegepast worden.

Sinds 1 mei 2013 heeft de Taekwondo Bond Nederland officieel ingevoerd dat er hoofdcontact toegestaan is in de leeftijdscategorie 12 en 13 jaar. Door de komst van het Europees Kampioenschap voor cadetten enige jaren geleden en binnenkort ook het Wereldkampioenschap voor deze leeftijdsklasse, is deze keuze gemaakt.

Een belangrijke beslissing voor het taekwondo in Nederland om mee te gaan met deze door de WTF (Wereld Taekwondo Federatie) geaccepteerde regels voor sparren. Hierdoor kunnen cadetten zich klaarstomen voor internationale toernooien waarbij hoofdcontact in bijna alle gevallen is toegestaan, tevens wordt ook de overstap naar de junioren aanzienlijk verkleind en zal soepeler verlopen.

Hierdoor zal de kans op aansluiting bij de internationale top vergroot worden, dit hoofdcontact bij cadetten zal een positieve bijdrage leveren op het gebied van talentontwikkeling.