Op zondag 22 september namen de majorettes van Fanfare Concordia uit Wanssum deel aan de majorettewedstrijd in Waalre. Het duo Danique Janssen en Fabiënne Kremers dansten voor de eerste keer met hun nieuwe dans.

Deze dans is op de muziek van Elvis Presley. Ook het andere duo, Cynthia en Melloney Janssen presenteerde hun nieuwe show. Euphoria van Loreen het winnende Eurovisie Songfestival nummer van 2012 is als basis genomen voor deze dans.

Hard is in de zomervakantie doorgewerkt om de dansen uit te werken. Beide duo's zijn ook helemaal in het nieuw gestoken. José Janssen ontwierp en maakte de nieuwe outfit. De beide duo's worden getraind door Astrid Vollenberg en Loes Flos-Voesten.

Buiten de nieuwe duodansen traden ze ook weer op met de Limburgse dans. Omdat er in limburg voor het limburgs kampioenschap geen concoursen meer gehouden worden moesten de meiden wel uitwijken naar brabant.

Danique en Fabiënne (zie foto) behaalde 67.2 punten. Cynthia en Melloney kregen uit handen van de jury 70.8 punten (promotie). De Limburgse dans was goed voor 72 punten.

Een mooie opmaak voor het Limburgs Kampioenschap op 3 november in Maastricht.

Foto: Mario Kremers (Omroep Venray)