Burgemeester en wethouders hebben besloten om de voormalige horecaruimte van sporthal de Wetteling om te vormen tot een permanente oefenruimte voor de vechtsport. Het gemeentebestuur neemt een deel van de kosten voor haar rekening, verschillende vechtsportverenigingen betalen zelf ook mee aan de renovatie.

Na de realisatie van de nieuwe horecaruimte voor sporthal de Wetteling lag de oude, bestaande, horecaruimte leeg. De afgelopen anderhalf jaar heeft de ruimte dienst gedaan als tijdelijk jongerencentrum maar met de spoedige komst van een nieuw jongerencentrum is de ruimte wederom leeg.

Thai/kickboksvereniging Quinn Gym en Boksclub Venray hebben al langer de wens om een permanente oefenruimte tot hun beschikking te hebben en met een aantal aanpassingen is de oude horeca goed geschikt.

De oude horecaruimte is versleten en vraagt een aantal ingrepen. Zo zijn vloer en plafond versleten, is het schilderwerk slecht en zijn de technische installaties verouderd. Ook moeten er muren wijken om de ruimte groter te maken en moet er een boksring komen.

Al deze werkzaamheden vragen een investering van ongeveer € 45.000,-. De gemeente draagt daar 2/3 deel aan bij. De rest zal worden ingebracht door de twee boksverenigingen.

Het realiseren van een eigen en permanente oefenruimte voor de boks verenigingen heeft alleen maar voordelen.