Het eerste jeugd geup-examen van dit jaar, georganiseerd door Taekwondo vereniging Tong-Il, in gemeenschapshuis D'n Oesterham in Oostrum is door alle leden met goed gevolg afgesloten.

Deze examendag had een speciaal tintje, eigen leden moesten voor de eerste keer een proefexamen afleggen om te worden ingeschreven voor het zwarte band examen. Op dit proefexamen moet er voor alle onderdelen een voldoende behaald worden om te kunnen deelnemen aan het nationale dan examen dat word georganiseerd door de Taekwondobond Nederland.

Het eerste examenonderdeel was de openvragenlijst over benamingen van technieken en algemene begrippen. Na die te hebben ingevuld was hiermee het theorie gedeelte afgesloten.

Daarna kwamen de praktijkonderdelen hand en beentechnieken, stijlfiguren, stap-sparring, vrij sparren, zelfverdediging en breektesten aan de beurt. De vijf examinatoren waren tevreden over het getoonde nivo en de inzet van de deelnemers.

In de nabespreking met de trainers werden aandachtspunten besproken en het goede nieuws gemeld dat alle deelnemers het examen met goed gevolg hadden afgelegd. Na een intensieve maar succesvolle dag konden de volgende leden het felbegeerde internationaal erkende TBN/WTF-diploma in ontvangst nemen.

Voor wit-gele band 9e geup: Theo Bronswijk,

Voor gele band 8e geup: Darren Barbosa, Sean Brown, Pim Franssen en Anne de la Rambelje

Voor geel-groene band 7e geup: Bjorn Raafs

Voor groene band 6e geup: Mika Brouns, Jamie Peters en Ashley Theeuwen

Voor het proefexamen 1e Dan zwarte band: Ilja Bus en Amber Mooren