De Majorettes van Concordia uit Wanssum wisten op 15 december 2012 de Nederlandse Titel al op hun naam te schrijven. Hierdoor ontvingen de dames uit Wanssum een uitnodiging om op 2 maart mee te doen aan de Champions Trophy, de cup der lage landen, in het Belgische Lommel.

Voor het eerst konden de majorettes zich dus meten met leeftijdsgenoten van de Vlamo uit België, waarmee de Nederlandse Bond VNM dit concours organiseerde.

Danique Janssen, Fabiënne Kremers, Cynthia Janssen en Melloney Janssen, al jaren getraind door Astrid Vollenberg, mochten op deze Trophy zowel uitkomen met hun duo dansen alsmede ook met hun gezamenlijke dans.

Het verschil met het Nederlands Kampioenschap en de Champions Trophy is, dat bij de Champions Trophy de Majorettes uit komen in hun leeftijdsklasse. Bij het NK dansen ze ook nog in hun eigen niveau. De 4 majorettes uit Wanssum dansen alle 4 in de middenklasse en moesten dus ook strijden tegen collega's welke uitkomen in de topklasse.

Het duo Fabiënne Kremers en Danique Janssen behaalde een mooie 4e plaats. Het andere duo Cynthia Janssen en Melloney Janssen behaalde met hun dans de bronzen plak. Met het kwartet waarbij ze samen dansen op Limburgse muziek, waren de majorettes de beste en mochten de dames de Champions Trophy in ontvangst nemen.

Voor alle behaalde resultaten krijgen de majorettes een receptie aangeboden, namens fanfare Concordia. Die zal worden gehouden op zondag 17 maart in de Zandhoek in Wanssum. Vanaf 11:00 uur kunt u de kampioenen komen feliciteren.