Motorcoureur Kevin van Leuven wist pinkstermaandag de vierde plaats te bemachtigen in de wedstrijd voor het ONK Dutch Supersport op het stratencircuit Paalgraven in Oss. Na zijn fraaie derde plaats van een week daarvoor in Hengelo andermaal een prima resultaat voor de Yamaha coureur die na drie wedstrijden de zesde plaats in het tussenklassement inneemt.

Alom is bekend dat stratencircuits bij enkele coureurs geliefd zijn en anderen ze liever mijden. Tot die laatste categorie behoort Van Leuven. Toch keek hij na de race in Oss tevreden terug op zijn optreden op de tot racetrack omgebouwde openbare straatweg. “Dit was het maximale voor mij,” aldus de inwoner van Swolgen.

Teammanager Benno Scholten onderstreepte dat. “We behaalden in de jaren hiervoor na de twee races op een stratencircuit nog nooit zoveel punten,” blikte hij tevreden terug. Voor de 22-jarige coureur was het lang geleden dat het op Paalgraven had gereden.

Op het circuit waar het veel op snel optrekken en hard remmen aankomt verliep de eerste kwalificatie niet naar wens. Technische problemen waren daar debet aan, maar toch wist Van Leuven de 5e tijd neer te zetten. Nadat de mankementen verholpen waren kon hij in de tweede kwalificatie zijn tijd verbeteren en zich verzekeren van de 4e plaats op de startgrid.

Bij het uitgaan van de rode lichten kwam hij in de race goed uit de startblokken maar wist daar niet van te profiteren en kwam als 4e door bij de eerste doorkomst. Na enkele ronden op wat afstand van Voskamp, Bovee en Walraven steeds als vierde door te komen werd de wedstrijd onderbroken vanwege een valpartij van Frank Bakker en moesten de brokstukken en de olie van het asfalt verwijderd worden.

In plaats van de nog 12 ronden te gaan (de race ging over 18 ronden), werd de race ingekort naar slechts zeven ronden, in de ogen van vele teams ONK onwaardig. Net als de week daarvoor in Hengelo andermaal een “sprintrace” die hetzelfde strijdbeeld bracht als voor de onderbreking. Van Leuven volgde op een iets grotere afstand de drie koplopers en werd zelf op de huid gezeten door Druyff, Van der AA en Van Poppel.

Zonder al te veel moeite wist hij de aanvallen te pareren waardoor hij als vierde werd afgevlagd. “Ik ben tevreden,” verklaarde Van Leuven na afloop. Beide starts waren goed. Ik kon helaas niet aanklampen en heb op dit stratencircuit ook geen onnodige risico’s genomen. De voor mij liggende rijders maakten geen fout en probeerde ik de 4e plaats te consolideren wat lukte.” Hij ziet uit naar de volgende race op 10 juni a.s. op het TT-circuit van Assen. “Dan wordt het weer echt racen. Geef mij maar de permanente racebanen.”

De race in de Dutch Supersport werd gewonnen door regerend kampioen Voskamp voor Bovee. Derde werd Nigel Walraven, die tevens het tussenklassement aanvoert 41 punten. Van Leuven behaalde in de drie wedstrijden tot nu toe gereden 29 punten.

Foto: Hans Waidijk