Op zaterdag 5 en zondag 6 Mei zullen er op circuit De Broekberg in Wanssum nationale wedstrijden meetellend voor het Nederlandse kampioenschap gehouden worden.

Het sportpark en de aangrenzende weilanden worden voor de laatste keer voor de bouw van het “het nieuwe sportpark” weer omgetoverd tot een spectaculair motorcrosscircuit.

Het circuit is uniek gelegen in de kern van het dorp Wanssum en uitgezet over het sportpark en enkele aangrenzende weilanden, die bereikt worden via een dijk. Het geheel doet stadionachtig aan en vraagt om discipline van zowel de rijders als ook het publiek ten aanzien van de voetbalvelden en de dijken.

Vrijdag zal voorafgaande aan het motorische geweld een fietscross worden verreden waarbij deelname open staat voor iedereen in het bezit van fiets. Inmiddels zijn er al vele inschrijvingen binnen en beloofd het een spannende strijd te worden tussen de diverse fietsers.

Zaterdag is Wanssum gastheer voor de jeugdrijders van Motorsport Organisatie Nederland. De kleine mannen en vrouwen strijden om de punten en de bokalen. De leeftijd van deze coureur(tjes) varieert van 6 tot 18 jaar.

In de diverse klassen zullen vele regionale rijders aan de start komen, die veelal ook voor de ereprijzen in aanmerking komen. Bij de kleine motoren, de 65cc zal Kevin Simons uit Well proberen zijn 2e plaats in het kampioenschap proberen te behouden. Verder zullen hierbij aan de start verschijnen Juup Tax, Britt Jans-Beken, Joey v/d Zanden en Amber Simons die de eer van de MAC proberen hoog te houden. Bij de 85 cc zal Tino Broere zijn best gaan doen om zijn stijgende lijn van dit jaar door te zetten, echter zijn deelname is nog onzeker daar hij kampt met een blessure.

De leden van de Wanssumse motorclub Bart Pijpers en Jules Deenen zullen bij de MX2 Jeugd er alles aan doen om hun top 5 klassering in het kampioenschap te verdedigen in dit sterke deelnemersveld.

Zondag is het hoogtepunt van dit weekeinde, daar in alle klassen gestreden gaat worden om de punten voor het kampioenschap. Dat wil zeggen dat er ongemeen hard voor de kampioenschappunten gestreden gaat worden.

De spits zal worden afgebeten door de MX 2 junioren tal van rijders uit de regio zullen hierin deelnemen waarbij onze leden Diego Danelon Conte en Merijn Steffers. Bart Pijpers, Jules Deenen en Wilco Lindner zullen er bij de MX2 nationalen er alles aan gaan doen om het eremetaal in Wanssum te houden.

Bij de MX open nationalen zullen de rijders Rick en Luuk Simons uit Well tezamen met Ruud Pijpers de eer van MAC Wanssum verdedigen, waarbij een top 10 klassering het streven is. Het klapstuk van de dag is de MX open Inters en de Quads Inters, deze heren strijden om de kostbare punten voor het Nederlands kampioenschap van Motorsport Organisatie Nederland. In deze klasse gaat het er zeer hard aan toe en geeft de top elkaar geen duimbreed toe.

Beide dagen beginnen de wedstrijden om 11.30 uur. Diegene, die ook de trainingen willen volgen, dienen al om 9.00 uur aanwezig te zijn. Het circuit De Broekberg is gelegen in het centrum van het dorp Wanssum. De entreeprijs op zaterdag is op vrijwillige basis, op zondag is de entree zoals gebruikelijk voor kampioenswedstrijden.