Een halve ronde voor het einde van de eerste ONK Dutch Supersport race van het seizoen 2012 leek Kevin van Leuven zijn nieuwe team, Van der Sleen/Gebben Racing, een passend paasgeschenk te bezorgen. Na een matige start wist hij zich halverwege de race onder druilerige omstandigheden naar de vierde plaats te rijden met zicht op een podiumplek. Even in aanraking komen met de gladde witte de witte lijn betekende een dikke streep door zijn snode plannen.

Een beslagen helmvizier gooide uiteindelijk roet in het eten. Gaandeweg de race kreeg Van Leuven daar steeds meer last van . Daardoor werd hem het zicht gedeeltelijk ontnomen en kon hij de gladde witte streep aan de zijkant van de baan in de Stekkenwal niet meer ontwijken. “Erg jammer,” concludeerde de 21-jarige coureur, “want tijdens de race bleek ik sneller te zijn dan Twan van Poppel. In de laatste ronde wilde ik toeslaan om mijn nieuwe team een podiumplaats te bezorgen.”

Tijdens de kwalificaties deed de Yamaha-coureur al van zich spreken met een vijfde startplaats achter polesitter Bovee, de sterke Belg Duwelz, kampioen Voskamp en de Deen Schacht.

Na het doven van de rode lichten ging Van Leuven matig van start en moest aardig wat plaatsen inleveren zodat hij na een ronde als twaalfde doorkwam bij start en finish. Daarna volgde een indrukwekkende inhaalrace. Voskamp en Schacht waren al binnen twee ronden uit het strijdperk verdwenen. Op de helft van de race wist Van Leuven zich op de vierde plaats te nestelen door onder andere Leon Bovee voorbij te stevenen. Van Poppel leek het volgende slachtoffer te worden van de ontketende Van Leuven. Vooral op het rechte stuk liep hij in op de op de derde plaats liggende Van Poppel. Vanwege het mindere zicht dat optrad nam Van Leuven wat afstand van zijn naaste opponent om vervolgens op het eind van de race definitief te willen toeslaan, maar zover kwam het niet.

Ondanks de deceptie keek Van Leuven tevreden terug op het eerste raceweekend. “We hebben als Van der Sleen/Gebben Racing laten zien dat er onder alle omstandigheden rekening met ons gehouden moet worden. Het stond als een huis. Dat geeft vertrouwen richting de komende wedstrijden.” Een ander lichtpunt waren de Dunlop banden. “Een uitstekende band om mee te racen,” aldus Van Leuven, ”want onder alle weersomstandigheden voelden ze goed aan.” De wedstrijd in de Dutch Supersport werd met grote afstand gewonnen door Kervin Bos voor Gauthier Duwelz die op zijn beurt Twan van Poppel ver achter zich hield.
De volgende race in het ONK is op 20 mei a.s. op het befaamde stratencircuit van het Gelderse Hengelo.