Op Tweede Paasdag zal het seizoen wegracen in het Open Nederlands Kampioenschap van start gaan op het TT-circuit van Assen.

Een van de coureurs in de Dutch Supersport zal Kevin van Leuven zijn. De 21-jarige inwoner van Swolgen presenteerde zondagmiddag, in samenwerking met zijn zeer actieve fanclub, zijn nieuwe team in zijn woonplaats.

Sponsoren, fans, pers en andere belangstellenden waren op de teampresentatie in Swolgen afgekomen. Die zagen voor het eerst het nieuwe team waarvoor Van Leuven het komend seizoen uitkomt. Na vier jaren Start-Racing maakte hij in de winterstop de overstap naar Van der Sleen/Gebben Racing.

Volgens hem een zeer logische overstap. “Als je in de top van de Dutch Supersport wilt rijden dan kom je bij Van der Sleen/Gebben Racing uit. Ik kende het team natuurlijk al langer en het viel mij steeds weer op dat het een goed georganiseerd racingteam was. Zij namen afscheid van hun coureur en ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Na enkele gesprekken waren we er snel uit.” Tijdens de voorjaarstrainingen in Spanje maakt hij voor het eerst echt kennis met de werkwijze van zijn team. “Ik heb echt een stap voorwaarts gemaakt. Het is een team dat zeer veel kennis herbergt. Nieuw voor mij is dat er veel met data gewerkt wordt. Bovendien hebben de Dunlop banden mij positief verrast. In de afgelopen jaren reed ik op Pirelli.”

Na afgelopen jaar een uitstapje richting het IDM, het open Duitse kampioenschap gemaakt te hebben, zal Van Leuven weer te bewonderen zijn in het ONK. Het verwachtingspatroon voor 2012 is niet mis.

Meedoen in de top is de doelstelling. De jonge coureur vindt niet dat er een druk op zijn schouders rust. “Zowel Van der Sleen/Gebben Racing als ik willen naar de top. Dan moet je daar ook voor gaan en je niet verstoppen.” Ook chef-monteur Harry van der Sleen, een van de oprichters van het team uit Hoogeveen, is de mening toegedaan dat richting de top gedacht moet worden .

“Afgelopen seizoen zijn we vijfde in het eindklassement geworden en nu willen we een stap voorwaarts maken en met Kevin denken we de juiste coureur daarvoor aangetrokken te hebben” Hij roemt de kennis over de motor die zijn pupil heeft. “Kevin kent de Yamaha natuurlijk wel maar in Spanje bleek dat hij ook veel van de motor af weet wat het voor ons als monteurs weer makkelijker maakt.”

Aan het eind van de teampresentatie werden de twee Yamaha ’s R6, waarover Van Leuven in 2012 de beschikking heeft, onthuld. De fraaie kleurenstelling, retrokleuren vanwege het 50-jarig wegracen door Yamaha, oogsten bewondering bij de aanwezigen die na afloop de motoren van dichtbij bekeken en fotografeerden.