April staat geheel in het teken van het 35-jarig jubileum van de actieve Badmintonclub Venray. Op 11 april streden de jeugdleden om gloednieuwe wisselbokalen. Zaterdagavond 17 april werd de Perdstal omgetoverd tot feestcafé en aanstaande zaterdag geniet de jongste jeugd van een sportief middagprogramma.

Jubileumclubkampioenschappen – 11 april – Wetteling II
Binnen 3 van de 4 leeftijdsklassen hebben de aspiranten en junioren met veel inzet en spanning het clubkampioenschap gespeeld. De nationale sportbond – die sinds kort Badminton Nederland heet – stelde wisselbokalen beschikbaar. Dit ter stimulering van de jeugdspelers. Er werd extra hard geknokt om in de finales te mogen uitkomen. Op de foto de winnaars 2010 in de klassen onder 13 jaar (Lotte Demarteau en Kjell van der Bas), onder 15 jaar (Kim Demarteau en Robert Lintzen) en onder 18 jaar (Anouk Lenssen en Vincent Drent).

De jongste leden – onder 11 jaar – spelen de komende weken tijdens hun speelavond hun kampioenschapswedstrijden. Deze clubkampioenen zijn dus nog niet bekend.

Spetterend Lustrumfeest – 17 april – De Perdstal
Honderd leden en hun partners hebben zaterdagavond genoten van een compleet verzorgde feestavond. Het programma dat de vierkoppige feestcommissie de aanwezigen voorschotelde startte met een daverende openingsact. Speciaal voor deze gelegenheid trad de chinese slagwerkgroep uit Ysselsteyn op. De groep verscheen voor het eerst sinds acht jaar weer op de bühne. Na enkele plichtplegingen werd een prachtig verzorgd Tapasbuffet geopend. De muzikale begeleiding bestond uit DJ Ruud Pelzer, afgewisseld met enkele optredens van de alom bekende en beruchte Gert Janssen. Een gelegenheids dameskoor werd het onverwachte hoogtepunt van de avond. Ruim dertig dames brachten aan één heel speciaal lid een schitterende aubade. JvdB – die zelf niet wilde weten dat hij precies op deze prachtige zaterdag 65 jaar jong was geworden – reageerde toch heel sportief en liet zich uitgebreid feliciteren door alle koorleden.

Ter afsluiting van de zeer geslaagde feestavond concludeerde de voorzitter – Wilco van der Bas – dat de vereniging op haar 35ste verjaardag volwassen is en nog meer dan voldoende energie en toekomstplannen heeft om zowel op sportief als sociaal vlak door te groeien.

Zaterdag 24 april Lustrumactiviteit jeugdafdeling BC Venray:
Voor de kinderen is het nog een verrassing wat zij gaan ondernemen, maar ook zij krijgen een actieve en gezellige feestdag aangeboden. De Jeugdactiviteitencommissie tekent voor deze organisatie.

Oranje Sportbraderie – 30 april – Henseniusplein:
Bent u geïnteresseerd in de badmintonsport en Badmintonclub Venray? Bezoek dan de sportbraderie volgende week vrijdagmiddag tijdens Koninginnedag op het gerenoveerde Henseniusplein. De vereniging presenteert zich daar samen met een 15 andere sporten. Tussen 16.30 en 17.15 uur kunt u meedoen aan een spectaculaire clinic Speedbadminton. Of bezoekt u www.bcvenray.nl .