Delen op social media kanalen

Om de toename van incidenten op de verpleegafdelingen van VieCuri de kop in te drukken is de beveiliging opgeschaald. Dat vertelde bestuursvoorzitter IJsbrand Schouten in het televisieprogramma Nedinscoplein van onze collega's van Omroep Venlo.

'We merken dat de verdraagzaamheid enorm afneemt', aldus de bestuursvoorzitter. 'We hebben incidenten met families, dat is echt beschamend. Mensen die zich niet houden aan de maatregelen. Dan is er een familielid met corona opgenomen en komt de familie op bezoek en houdt zich nergens aan. Alsof het allemaal niet bestaat.'

Volgens Schouten wordt er in die gevallen niet geluisterd naar het verpleegkundig personeel en gaan mensen agressief tekeer. 'We hebben onze beveiliging daarom al anderhalve week flink opgeschaald.'

IJsbrand Schouten ging in Nedinscoplein uitgebreid in op de situatie bij VieCuri, de maatregelen en code zwart. De druk is aanhoudend hoog, mede doordat medewerkers ziek zijn of in quarantaine zitten. Of het echt code zwart wordt, heeft te maken met de besmettingen komende tijd. 'We gaan iets beter het weekend in dan vorige week, dat is een klein lichtpuntje', vertelde Schouten. 'We hebben minder instroom op de spoedeisende hulp gezien. Vrijdag is er traditioneel veel instroom. Vorige week hadden we er dertig, vandaag tot nu toe een stuk of vijftien.'

Foto
Archief Omroep Venray
Bron
Omroep Venlo