Delen op social media kanalen

Vanaf maandag 6 september gaan ook de meeste studenten en scholieren in de zuidelijke regio van Nederland weer naar hun opleiding. De vakantiedienstregeling van Arriva Limburg maakt dan weer plaats voor de reguliere dienstregeling voor bus en trein. Zo reist iedere reiziger zo comfortabel mogelijk naar zijn of haar bestemming. Zeker aan de start van het nieuwe schooljaar is extra drukte te verwachten. Arriva monitort dagelijks het gebruik en de bezetting van haar treinen en bussen en stuurt bij waar mogelijk.

Overal in heel Limburg rijden de bussen vanaf zondag 5 september weer de maatwerk dienstregeling, zoals die ook voor de zomervakantie van toepassing was. Op maandag 6 september rijden gedurende weekdagen weer alle scholieren lijnen (de 600-nummers) zodat alle reizigers, en zeker de scholieren en studenten, op de juiste plek van bestemming aan komen.

Op alle treintrajecten van Arriva Limburg geldt vanaf zondag 5 september weer de reguliere dienstregeling. Over het geheel worden langere treinen ingezet. Op de noordelijk gelegen stations van de Maaslijn (Cuijk, Boxmeer en Mook-Molenhoek) zet Arriva de komende periode instaphulpen in. Zij begeleiden vanaf maandag 6 september de reizigers bij het vlotte in- en uitstappen en wijzen op de treinstellen waarin nog ruimte beschikbaar is.

Op de eerste dag van het traditioneel drukke najaar worden reizigers in Nijmegen en Arnhem door de samenwerkende vervoerders in die regio gewezen op de mogelijkheden van het reizen buiten de spits én het belang van vlot in- en uit stappen. Ook de geldende mondkapjesplicht in het ov, wordt in deze actie "Chill dat je er weer bent" aangestipt. Dankzij de inzet van de onderwijsinstellingen en werkgevers onder de naam Duurzaam Bereikbaar Heyendaal is de drukte op de Maaslijn en perron Nijmegen-Heyendaal al teruggebracht. De organisaties hebben daaraan bijgedragen door de spreiding van de starttijden van colleges, lessen en werktijden.

Door corona en de bijbehorende maatregelen heeft het openbaar vervoer in Nederland te maken gehad met teruglopende reizigersaantallen. De komende najaarsperiode in combinatie met de verdere versoepeling van de coronamaatregelen, is voor Arriva een graadmeter voor de toekomstige ontwikkeling van de reizigersaantallen. De inzet van bussen en treinen én de reizigersaantallen worden de komende tijd gemonitord. Arriva stuurt bij waar nodig en mogelijk.

De hele reis, van deur tot deur, kan vooraf worden gepland, geboekt en betaald via de glimble app van Arriva (te downloaden via www.glimble.nl). Of plan de reis op www.arriva.nl. Voor het reizen met het ov geldt: reizigers zijn van harte welkom. In het ov geldt voorlopig nog steeds de verplichting tot het dragen van een mondkapje. Reis verstandig, mijd de spits en de drukte.

Foto
Archief Omroep Venray