Delen op social media kanalen

De steunactie voor het enige café in Geijsteren dat vorige maand door brand werd verwoest, heeft ruim 15000 euro opgebracht. De eigenaren van 't Trefpunt namen in Venray de cheque donderdagavond in ontvangst.

"Ongelofelijk wat we meemaken. Dit is niet alleen geld wat we krijgen, maar zoveel meer", zegt Roel Groetelaers. Zijn vrouw Lean is eveneens ontroerd: "Zoveel steun van collega's uit de horeca en vooral ook ons eigen team van werknemers. We gaan dit bedrag een mooie bestemming geven tijdens de herbouw van onze zaak. We willen dit op een speciale manier teruggeven aan iedereen."

In de vroege ochtend van 30 juni ontstond een felle brand in het eeuwenoude pand naast de kerk in Geijsteren. Kortsluiting is vrijwel zeker de oorzaak geweest dat het levenswerk van beiden werd verwoest.

Vanuit Venray werd snel een steunactie opgezet. Gijs Schapendonk als initiatiefnemer vertelt: "Er gebeuren veel erge dingen en ook in de horeca zijn veel ondernemers die harde klappen hebben gehad. Toch vinden wij het heel belangrijk om Roel en Lean te steunen. Hun zaak is altijd belangrijk geweest voor de aantrekkingskracht van de Venrayse horeca. Ik ben er door geraakt dat we met alle collega's dit voor elkaar hebben gekregen. Ze verdienen dit."

Het ligt in de planning dat Roel en Lean Groetelaers in september volgend jaar een nieuwe start gaan maken.

Foto
Roel en Lean Groetelaers
Bron
1Limburg