Delen op social media kanalen

De Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft het Nederlands Rode Kruis gevraagd om het spontane aanbod van vrijwilligers die willen helpen in het rampgebied te coördineren. De Veiligheidsregio is dankbaar dat zoveel mensen vanuit het hele land willen helpen. Helpt u mee? De gemeente Venray vraagt burgers en bedrijven om hun hulp bij ‘Ready2Help’ van het Nederlands Rode Kruis aan te bieden. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via ready2help.rodekruis.nl.


Demissionair minister van Intrastructuur en Waterstaat  Cora van Nieuwenhuizen kwam een kijkje nemen bij Maaspark Ooijen-Wanssum om het effect te zien van deze gebiedsontwikkeling op de bescherming van onze regio. Hier is volgens Van Nieuwenhuizen de afgelopen jaren heel veel werk verzet, juist om het water ‘een weg te geven’. Ze bedankte iedereen voor de enorme inzet!


Defensie gaat vanaf zondag 18 juli een depot inrichten op de parkeerplaats bij het sportpark van Wanssum voor zand en voertuigen. Deze voorraad is bedoeld om de hele regio, ook de oostkant van de Maas, snel van materieel en zand te kunnen voorzien.


Op enkele plekken in onze gemeente zijn pompen geplaatst en er is een kleine nooddijk gerealiseerd. Alle locaties zijn onder controle.


Voor de buitendijkse locaties zijn zandzakken en bigbags ingezet om het water zoveel mogelijk buiten de deur te houden.

De weg van Meerlo naar Wanssum is ook dicht. Deze is ondergelopen door het wassende water.

Foto
Omroep Venray