Delen op social media kanalen

ZooParc heeft een nieuwe giraffe mogen verwelkomen. Netgiraffe Dhakija kwam een paar dagen geleden aan in de dierentuin in Overloon.

De 10-jarige Dhakija is afkomstig uit de Duitse dierentuin Thüringer Zoopark Erfurt. Inmiddels is de giraffe helemaal gewend aan haar nieuwe thuis, zo merkt hoofd dierverzorging Steven van den Heuvel: “Dhakija doet het hartstikke goed in onze groep.” 

De netgiraffe, herkenbaar aan zijn netvormige vlekkenpatroon, is een bedreigde diersoort. In de afgelopen twintig jaar is bijna 65 procent van de populatie netgiraffen verdwenen. Er leven er nog zo'n 8.000 in het wild. Er is dan ook een fokprogramma voor de netgiraffe. Met de komst van Dhakija draagt ZooParc Overloon bij aan het fokprogramma.

Bekijk hier de aankomst van Dhakija bij het dierenpark: https://www.youtube.com/watch?v=Qn7VKWoH9-0

Foto
ZooParc Overloon
Bron
ZooParc Overloon