Delen op social media kanalen

Zo’n driehonderd schapen van Peelkudde Schaapsdrift zijn maandag geschoren.

Tineke Camps is sinds 2015 herder van de schaapskudde en de kartrekker van dit evenement. Bij het schapenscheren krijgt zij hulp van ervaren schapenscheerders en enkele vrijwilligers uit de buurt.

“Ik sta normaal gesproken voor de klas. Maar schapen vind ik fantastische beesten en daarom wilde ik graag helpen”, vertelt een vrijwilligster.

Per schaap duurt het scheren ongeveer twee minuten en gaat er ongeveer één kilo wol af. Volgens Camps werken de schapen prima mee en zijn ze blij dat ze van de wol verlost zijn. Overigens kunnen ze met dit wol niet veel doen. “Het jeukt te erg om er truien of beddengoed van te maken”. Het is dus nog niet bekend wat er met het wol gebeurd.

Het schapen scheren gebeurt bij Peelkudde Schaapsdrift niet door Nederlandse mensen. “Mensen van over de hele wereld doen dit heel erg professioneel en veel sneller, dit is dus ook fijner voor het schaap. Deze dag zorgt voor heel veel hectiek hier”, vertelt Camps. “Alles moet kloppen”.

Verder kregen de schapen ook meteen een jaarlijkse vaccinatie tegen Q-koorts.

Foto
Omroep Venray