Delen op social media kanalen

Venray gaat zich inzetten voor meer biodiversiteit in de bebouwde kom van kerkdorpen en wijken. 

De afgelopen weken is 30.000m2 omgevormd van gazon naar bloemenweide of bloemrijk grasland. De gemeente heeft daarmee perkjes en groenstroken aanwezen waar wilde bloemen en kruiden mogen groeien zonder weggemaaid te worden. In onder meer De Brabander en Landweert zijn daarnaast paaltjes rondom de veldjes geplaatst, om voor omwonenden duidelijk te maken dat de natuur daar haar gang mag gaan. Daarnaast is op veel plekken de grond losgetrokken om wilde bloemen meer kans te geven zich te ontwikkelen. Op plekken waar de bloemen en kruiden niet vanzelf groeien, worden inheemse soorten gezaaid.

Bij het aanwijzen van de locatie is onder meer rekening gehouden met de verkeersveiligheid (uitzicht), beheermogelijkheden (voldoende oppervlakte), passend binnen uitstraling van de straat of deel van wijk ( niet in strakke villawijk en stadsparken, wel op bedrijven- en industrieterreinen, langs speelvelden en als overgang naar natuurlijke beplanting), het beperken van het gevoel van overlast (niet direct naast woningen) en het beperken van een grotere kans op sterke vervuiling (zwerfafval of illegale dumpingen).

 

Foto
Gemeente Venray