Delen op social media kanalen

Maandag is in Overloon een groot drugslab opgerold. In het lab kon amfetamine worden gemaakt. Binnen stond een enorme kookketel waar 2600 liter drugs in kon. Zo'n formaat ketel is uitzonderlijk en vindt de politie niet vaak. Mogelijk is het zelfs de grootste ketel die ooit in Brabant is gevonden, zo meldt Omroep Brabant.

De politie bracht dinsdagmiddag meer details naar buiten over het lab. Dat was tevoorschijn gekomen in de chat-app Anom die door de FBI en de Australische politie was opgezet als lokaas voor criminelen. Tot nu toe konden over de hele wereld al meer dan 800 mensen worden opgepakt.

Het drugslab lag naast een woning. Twee verdachten zijn opgepakt. De videobeelden die de politie dinsdagochtend naar buiten bracht blijken te zijn gemaakt in het Overloonse lab, bevestigde de politie later op de dag. Op de politievideo zijn buizen, koelers, slangen en grote vaten te zien die het hart vormen van het amfetaminelab of speedlab. Er is ook in de keuken van het pand gefilmd. Op het aanrecht zijn kannetjes met chemische vloeistoffen zichtbaar.

Een ketel van 2600 liter is in Nederland geen record. Zo is er een vondst in het Gelderse Ede bekend die mogelijk groter is. Maar het staat vast dat de vondst uitzonderlijk is.

Volgens Omroep Brabant zijn er geen beelden van de arrestaties in Overloon naar buiten gebracht. Meer wilde de politie nog niet vertellen. Bij invallen die deel uitmaken van grote internationale onderzoeken is het de laatste jaren gebruikelijk dat details pas later naar buiten komen, bijvoorbeeld op de eerste openbare rechtszaak.

Foto
Archief Omroep Venray